O Klubu

cfc_lgKlub borilačkih veština Contemporary Fighting Concepts (CFC) nastao je iz velikog entuzijazma prema podučavanju veštine borenja. Dugi niz godina podučavamo savremene tehnike borenja kroz tehnike preuzete iz tradicionalnih borilačkih veština koje su se u realnoj i sportskoj borbi pokazale kao najefikasnije. Veštine kojima podučavamo naše učenike uključuju samoodbranu kroz izraelski sistem samoodbrane Krav Panim el Panim (KAPAP) koji se dugi niz godina koristi u izraelskim specijalnim jedinicama vojske i policije, kao i borilačke veštine Jeet Kune Do (osnivač Bruce Lee) i Mešovite borilačke veštine (MMA), Brazilsku Džiu Džicu i Grappling (Jedini zvanični Machado BJJ trening centar u Srbiji), Eskrimu (Filipinska borilačka veš¡tina koja se godinama podučava u filipinskim specijalnim jedinicama, poznata i pod nazivima Kali i Arnis), kao i tehnike iz mnogih drugih borilačkih veština koje su se pokazale kao efikasne u borbi.

klub_treningKlub poseduje svu neophodnu opremu za uspešno i bezbedno izvođenje treninga i uvežbavanje tehnika borenja kao i salu u kojoj se treninzi izvode tokom cele godine. Poseban naglasak prilikom izvođenja treninga stavljamo na bezbedno uvežbavanje tehnika kako bismo izbegli nepotrebne povrede. Bezbednost uvek stavljamo na prvo mesto a sve tehnike se izvode uz stručan nadzor trenera.

Treninzi u klub se izvode u grupama ili individualno. Pored višegodišnjeg iskustva u radu sa grupama i pojedincima naš klub je uspostavio i veoma uspešnu saradnju sa drugim klubovima iz zemlje i inostranstva u okviru kojih rado učestvujemo u održavanju seminara borenja.

Klub za svoje polaznike takođe vrši i obuku u pružanju prve pomoći. Klub CFC je član iCSDA (International Combatives Self-Defense Association), Međunarodne asocijacije za borbu prsa u prsa i samoodbranu. U okviru kluba je moguće pohađati i specijalizovane kurseve zaštite trećih lica i imovine.

Glavni instruktor kluba:

igor_sucevicIgor Sučević

Kapap (Sistem samoodbrane izraelskih specijalnih jedinica):

Igor Sučević ima zvanje Instruktora četvrtog nivoa u izraelskom borbenom sistemu Kapap – Najviše zvanje koje Kapap instruktor može da poseduje. Predstavnik je za Srbiju i glavni instruktor Kapap saveza Srbije.

Druge borilačke veštine i sistemi borenja

Pankration: Proponitis (Instruktor) ekvivalent 4. Dan u Pankrationu.

MMA/Jeet Kune Do: Instruktor, već duži niz godina drži MMA/Jeet Kune Do treninge. Kao borac ostvario 1 pobedu i nema poraza. MMA sudija na takmičenjima.

Brazilska Džiu-Džica (BJJ): Glavni predstavnik RCJ Machado Brazilske Džiu Džice u Srbiji. Brazilskom Džiju-Džicom se bavi od samog početka u Srbiji. Kao gostujući predavač držao seminare Brazilske Džiju-Džice i Vale Tudo-a širom Srbije. Sudija na takmičenjima u Brazilskoj Džiju-Džici. Nosilac je braon pojasa.

Eskrima: Predstavnik i instruktor ASTIG Lameco Eskrime za Srbiju. Redovno drži treninge i seminare Eskrime u Beogradu.

Zaštita trećih lica i samoodbrana: Predstavnik “Raven Tactical International” sistema samoodbrane i zaštite trećih lica za Republiku Srbiju, nacionalni direktor i član evropskog tima za obuku.

Samoodbrana za žene: Ko-autor “IKS-D” (Intenzivni kurs samoodbrane za dame) sistema samoodbrane za pripadnice lepšeg pola.

Praktično streljaštvo: Već duži niz godina bavi se praktičnim streljaštvom (IDPA – International Defensive Pistol Association).

Ostalo

Igor Sučević se borilačkim veštinama bavi preko 25 godina od toga kao instruktor 15 godina. Objavio više članaka i intervjua sa poznatim instruktorima iz sveta u specijalizovanim časopisima za borilačke veštine. Redovno se usavršava na stručnim seminarima i kampovima različitih borilačkih veština u zemlji i inostranstvu.

Kontakt

Telefon: +381 64 25 89 756

E-mail: srbjkd@yahoo.com